Odgovor na obvestilo, ki ga je objavil Arnes dne 4.6.2014

 

Odgovor na obvestilo "Ste prejeli klic podjetja Spletnik ali Spletna hiša?", ki ga je objavil Arnes dne 4.6.2014

 

Na spletni strani ARNES je bilo dne 4.6.2014 objavljeno obvestilo z naslovom: »Ste prejeli klic podjetja Spletnik ali Spletna hiša?« v katerem so bile podane nekatere neresnične in nepopolne informacije, s katerimi so prizadeti interesi in ugled naše družbe.

 

Družba Spletnik d.o.o. v okviru svojega marketinga res kontaktira nosilce domen in jim ponuja podaljšanje domene, vendar ne samostojno, temveč zgolj v paketu ugodnega spletnega gostovanja, v katerega je podaljšanje domene vključeno. Pri tem družba Spletnik d.o.o. vsakega nosilca domene obvesti, da ne gre za klic dotedanjega registrarja, temveč za predstavitev konkurenčne ponudbe drugega podjetja. Družba Spletnik d.o.o. kljub prekinitvi pogodbe za registrarja za vrhnjo domeno .si, vsem svojim strankam omogoča s svojimi poslovnimi partnerji veljavno podaljšanje domen .si, .com, .net, .eu in ostalih domenskih končnic. Nasvet ARNESA, da naj bi se nosilci domen za podaljšanje obrnili na svojega izbranega registrarja, je poplonoma nepotreben, saj se lahko domena veljavno podaljša preko katerega koli registrarja, nosilci domen pa pri tem lahko prosto izbirate med konkurenčnimi ponudniki na trgu.

 

Na področju registracije domen in spletnega gostovanja veljajo zakonitosti konkurenčno prostega trga in nosilci domen se lahko prosto odločajo, kje bodo gostovali svojo spletno stran in kdo bo poskrbel za registracijo ali podaljšanje njihove domene.

 

Družba Spletnik d.o.o. je kot ponudnik spletnih storitev na slovenskem trgu prisotna že 10 let. Zaupa nam več kot 1.300 strank, ki jim nudimo širok nabor storitev, pri čemer registracija domen in spletno gostovanje predstavljata le manjši del naše ponudbe. Pri izvajanju prodajnih in marketinških aktivnosti se trudimo biti inovativni in vedno ponujati najboljše rešitve za stranke. Ravno zato smo tudi razvili novo inovativno storitev spletnega gostovanja in tako:

  • uporabnikom omogočili nižje cene od povprečnih cen na trgu, 
  • storitev poenostavili na način, da se lahko končni uporabnik za svoj paket gostovanja odloči samo na osnovi števila domen, ki jih potrebuje in ne na osnovi parametrov, ki jih povprečni uporabnik ne razume
  • kot prvi uvedli neomejene pakete gostovanja, ki so sicer s splošnimi pogoji omejeni na način da ne ovirajo našega povprečnega uporabnika hkrati pa omejujejo tiste, ki našo storitev zlorabljajo. Za nami so sledili tudi nekateri drugi ponudniki ter uvedli koncept neomejenega gostovanja

 

Trženje storitve gostovanja med drugim izvajamo tudi preko telefonske prodaje, kar je pri konkurenčnih ponudnikih povzročilo reakcijo. Ker se prodaje po telefonu poslovnim uporabnikom poslužuje mnogo družb, je v tem pogledu naša družba le ena izmed mnogih, ki na tak način pridobiva nove uporabnike. Naša družba izvaja telefonsko trženje samo poslovnim uporabnikom, podatke o telefonskih številkah pa zbiramo na poslovnih spletnih straneh, katerih lastnike tudi kličemo.

 

Naši strežniki se nahajajo tako v Sloveniji kot tudi v tujini in naša storitev gostovanja je v celoti primerljiva z ostalimi ponudniki gostovanja v Sloveniji. Vsem naročnikom, ki si storitev prej želijo preizkusiti to tudi odobrimo.

 

Prav tako odgovarjamo na očitek, da "zavajamo potencialne naročnike storitve gostovanja in registracije domen". Naša družba se v vsakem klicu predstavi kot Spletna HIša Spletnik. To navedbo potrjuje tudi objava na ARNESU, saj je v besedilu njihove objave navedeno "...kontaktira podjetje, ki se predstavi kot Spletnik ali Spletna hiša".

 

Na ARNES smo poslali zahtevek za popravek obvestila, saj želimo da naši trenutni in bodoči naročniki dobijo popolno in resnično informacijo o našem delovanju. Hkrati pa apeliramo na konkurenčne ponudnike, da se vzdržijo komuniciranja nepreverjenih dejstev.


Spletnik d.o.o.