Pomoč uporabnikom

 

Imate vprašanje za nas ali potrebujete pomoč?

Kontaktirajte nas preko uporabniških servisnih strani (za registrirane uporabnike)

Že imate uporabniški račun pri Spletni hiši? Kontaktirate nas lahko tudi tako, da nam pošljete zahtevek preko vaših uporabniških (servisnih) strani. To storite tako, da se prijavite v servisne strani, kliknete na področje "Pomoč" in kliknete na "Pošlji nov zahtevek". Prednost kontaktiranja preko servisnih strani je, da lahko status reševanja vašega podpornega zahtevka lahko ves čas spremljate.

V uporabniške strani se prijavite na naslovu:
http://servis.spletnahisa.com

Direktna povezava za pomoč uporabnikom na servisnih straneh:
http://servis.spletnahisa.com/support

Pomoč po e-pošti

še nimate uporabniškega računa pri Spletni hiši? Pošljite nam vprašanje ali pripombo kadarkoli preko elektronske pošte na naslov info@spletnahisa.com in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Pogosta vprašanja in odgovori

Pozabil sem geslo za dostop do mojega profila na Spletnahisa.com

V primeru, da ste pozabili svoje geslo, kliknite na gumb "Pozabljeno geslo" v spodnjem levem kotu obrazca za logiranje ali pa pojdite na naslov: https://servis.spletnahisa.com/password-reset. V okno vpišite vaš elektronski naslov in kliknite "Ponastavi geslo". Na vaš elektronski nasov boste prejeli link za ponastavitev gesla.

 

Za koliko časa lahko registriram domeno?

Domeno lahko registrirate za obdobje od enega do največ 10 let, odvisno od končnice.

 

Kako oddam naročilo za registracijo domene?

Na naši spletni strani poiščite podstran "Registracija domen" preverite, ali je želena domena (z želeno končnico) prosta in nato izberete, za kakšno časovno obdobje želite zakupiti domeno. Kliknite "Dodaj v košarico" nato pa "Nadaljuj". Po prejemu plačila bomo vašo domeno registrirali, v primeru plačila s kreditno kartico (ali drugim takojšnjim plačilom) pa vam domeno takoj registriramo.

 

Prenos domene - kako prenesem domeno k Spletni hiši

Na naši spletni strani poiščite podstran "Registracija domen" in kliknite na zavihek "Prenos domene". Vpišite domeno, ki jo želite prenesti na Spletnahisa.com (bodite pozorni na končnico) in nato v okvirček vpišite EPP kodo vaše domene (EPP kodo prejmete pri vašem prejšnjem ponudniku).

 

Kako zamenjam kontakte (lastnika, administratorja, tehnični kontakt) domene?

Prijavite se v vaš profil na spletnahisa.com in pod naslovom "Naročene storitve" poiščite domeno, za katero bi radi spremenili podatke. Kliknite "Upravljaj" ob domeni in pod naslovom "Upravljanje z domenami" izberite "Whois informacije". Tu lahko spremenite vse podatke o lastniku domene.

 

Kako prenesem domeno k drugem ponudniku?

V nadzorni plošči poiščite "Naročene storitve" in pod izdelki poiščite domeno, ki jo želite prenesti in ob njej kliknite na gumb "Upravljaj". Pod naslovom "Upravljaj z domenami" poiščite gumb "Prenos" kliknite na "Pridobi EPP kodo/geslo za prenos". Kodo posredujte vašemu novemu ponudniku domene.

 

Kako podaljšam domeno?

Logirajte se v Spletno hišo in izberite gumb "naroči novo storitev" in kliknite na "Registracija ali prenos domene". V polje vpišite ime vaše domene in izberite, za kakšno časovno obdobje jo želite podaljšati.
Bodite pozorni na to, da morate do polja za podaljšanje domene priti iz vašega računa in ne direktno prek spleta, saj vas le tako stran prepozna kot lastnika domene.

 

Kdaj bom obveščen, da poteče registracija domene?

O poteku domene boste obveščceni 1 mesec pred njenim potekom.

 

Kaj se zgodi, če domene ne podaljšam pravočasno?

Če domene ne podaljšate pravočasno se bo le ta premaknila v karanteno (domena v karanteni ni več aktivna, ni pa dostopna za zakup drugim uporabnikom). Če domene v obdobju karantene ne zakupite nazaj, se po po koncu vrnila v prosto stanje in postala na voljo za zakup drugim uporabnikom.

 

Kaj je WHOIS privacy oziroma WHOIS zasebnost?

Storitev WHOIS privacy vam omogoča zaščito osebnih podatkov pred prikazovanjem v WHOIS informacijah. Če ne želite javnega dostopa do vaših informacij prek vaše domene, nas pred registracijo ali prenosom kontaktirajte na info@spletnahisa.com.

 

Spletna stran ne deluje pravilno

V nadzorni plošči (directadmin) vašega gostovanja lahko pod "Site Summary / Statistics / Logs > Error logs" najdete vsa poročila o nepravilnem delovanju strani. Če vam to ne pomaga, vas prosimo, da se obrnete na urednika vaše spletne strani.

 

Spletna stran/mail mi ne delujeta

Eden od razlogov za nedelovanje spletne strani in elektronske pošte je, da je vaš IP naslov blokiran s požarno pregrado. Prosimo vas, da obiščete spletno stran https://www.whatismyip.com/ in nam na elektronski naslov info@spletnahisa.com posreduje IPV4 naslov, da preverimo, ali je težava v požarni pregradi.

 

Kako dostopam do spletne pošte?

Do vaše spletne pošte lahko z klikom na spletni strani www.spletnahisa.com kliknete na gumb "spletna pošta", oziroma obiščete elektronski naslov http://da01.spletnahisa.com/webmail/. Logirajte se z vašim elektronskim naslovom in geslom.

 

Izgubil sem geslo poštnega predala, kako spremenim geslo preko nadzorne plošče?

Logirajte se v vaš uporabniški profil in odprite nadzorno ploščo za domeno, pod katero imate registriran poštni predal. Pod Email management kliknite na "E-mail accounts" in pod Password klinkite na gumb "change."

 

POP3 ali IMAP?

Prednost POP3 protokola je, da se sporočila v celoti prenesejo na vaš računalnik in tako se možnosti, da bi se vaš predal zapolnil zmanjšajo (to je še posebaj uporabno za uporabnike z manjšim poštnim predalom). Poleg tega lahko pošto, ki ste jo že prenesli na vaš računalnik, nemoteno pregledujete tudi, kadar nimate internetne povezave oziroma imate slabo internetno povezavo.

Slabost POP3 protokola pa je, da v primeru okvare oziroma izgube vaše naprava izgubite tudi vsa sporočila, ki so shranjena na napravi.

Prednost IMAP protokola je, da so sporočila shranjena neposredno na strežniku in zato ne glede na to, s koliko različnih naprav dostopate do e-poštnega predala, vsepovsod vidite ista sporočila. Vidite svoja prebrana in tudi poslana sporočila. Dodatna prednost je, da se pri IMAP protokolu lahko sporočila prenašajo po delih. To pride še posebej prav, kadar ste na počasni povezavi, saj vam ni treba prenesti celotnega sporočila naenkrat. Če vam kdo pošlje sporočilo z veliko priponko, lahko to priponko prenesete šele, ko jo zares potrebujete.

Slabost IMAP protokola je, da se poštni predal polne hitreje in se zato možnost zapolnjenega predala poveča (še posebej, če gre za uporabnika z manjšim poštnim predalom).

 

Katere podatke potrebujem za nastavitev poštnega predala v poštnem odjemalcu (Outlook, Thunderbird ipd.)

Za nastavitev poštnega predala v vašem odjemalcu potrebujete naslednje podatke:

Uporabniško ime: vaš poštni predal
Geslo: vaše geslo za izbrani poštni predal
Strežnik za prihajajočo in odhajajočo pošto: mail2.spletnahisa.com

Vrata (dohodni / odhodni strežnik):
POP3: 110 | 995 (+ SSL zaščita)
IMAP: 143 | 993 (+ SSL zaščita)
SMTP: 25 | 465 (+ SSL zaščita)

 

Kako nastavim avtomatski odzivnik preko spletne pošte?

V vašem profilu na spletnahisa.com pod naslovom gostovanje izberite možnost "Nadzorna plošča" za želeno domeno. Pod naslovom "E-mail management" izberite možnosti "Vacation massages". Za Vacation Account nastavite račun, za katerega bi radi nastavili avto-odzivnik, v polje Subject Prefix vpišite zadevo sporočila (npr. Obvestilo o dopustu), nastavite Reply Encoding na UTF-8, nastavite Content-Type na text\plain in v Reply Frequency nastavite, koliko časa naj mine, preden odzivnik isti osebi odgovori drugič. Vpišite sporočilo v polje Vacation Message in nastavite začetek in konec delovanja avto-odzivnika. Priporočamo vam, da avtomatske odzivnike pripravite brez šumnikov.

 

Na kakšen način lahko opravim plačilo?

Možni načini plačila:

  • Moneta
  • Paypal
  • Kreditna kartica (VISA, Mastercard)
  • Po predračunu

 

Zakaj ni bilo tiskanega računa?

Če v zaključku vašega nakupa niste označili, da želite prejeti račun v fizični obliki si morate vaš račun prenesti na spletu: logitajte se v vaš uporabniški profil na www.spletnahisa.com in pod zavihkom "računi" lahko preverite plačane in neplačane račune, ki so bili izdani.

 

Kako naročim VPS paket gostovanja?

V vašem uporabniškem profilu izberite možnost "Naroči novo storitev" in nato "Naroči VPS storitev". Izberite si, kakšen paket VPS storitve želite in na kakšne časovne intervale želite plačevati izbrano storitev. Na koncu kliknite "Dodaj VPS v košarico in zaključite naročilo z želeno metodo plačila."

 

Kako namestiti CMS aplikacije?

Logirajte se v vaš uporabniški profil in pod naslovom Gostovanje kliknite "odpri nadzorno ploščo". Pod naslovom "advanced features" poiščite "Installatron Applications Installer". Pod Content management lahko namestite vrsto CMS aplikacij (wordpress, joomla...)

 

Kako spremenim verzijo PHPja?

Logirajte se v vaš uporabniški profil. Pod naslovom gostovanje odprte nadzorno ploščo za želeno domeno. Pod naslovom Your account kliknite "domain setup" in kliknite na domeno. Pod naslovom PHP version selector lahko spremenite verzijo PHPja.